Recepten herhalen – Apotheek Lochem – Lochem

Apotheek Lochem

Om u nog beter van dienst te zijn, zijn wij nu ook bereikbaar via internet. U kunt op onze website 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelen en gezondheid.

Ook hebben wij een uitgebreide zelfzorgwijzer online met advies over het gebruik van vrij verkrijgbare zelfzorgmiddelen bij een aantal veel voorkomende aandoeningen.

Geef uw email adres én mobiele telefoonnummer door (mail naar info@apotheeklochem.nl). Dan krijgt u een bericht als uw medicijnen klaar staan. Dit voorkomt onnodig wachten.

Recepten herhalen

Het herhalen van recepten kan op verschillende manieren gebeuren. Klik op de onderstaande links voor meer informatie.

Heeft u nog een herhaal recept thuis klik dan hier.

Heeft u een nieuw recept van de huisarts/specialist, of geen herhaal recept meer, klik dan hier.

Is uw huisarts op vakantie klik dan hier.

Wanneer u het herhalen van uw chronische medicatie nog eenvoudiger wilt regelen dan is de herhaalservice van de apotheek misschien iets voor u! Klik hier voor meer informatie.

Bent u op vakantie en bent u medicatie vergeten? Natuurlijk kunnen wij u helpen! Klik hier.

 

Papieren herhaalbriefjes gaan stoppen:

In de wereld die steeds digitaler wordt, gaan we stoppen met de herhalingsrecepten op papier.

Wanneer een middel nog een keer zonder recept gehaald mag worden, staat dit tegenwoordig op het etiket (linksboven). Bijv: it 4/3, het oorspronkelijke recept bestond uit 4 verstrekkingen, waarvan dit doosje de 3e portie is. Nog 1x tegoed dus. U kunt via mail (info@apotheeklochem.nl) of what’s app (0573251384) laten weten als u toe bent aan een volgende herhaling. Ook kunt u een leeg doosje in de brievenbus van de apotheek doen. Liever niet telefonisch aanvragen.

Een andere optie is om voor chronisch gebruikte medicatie over te stappen op de automatische herhaalservice. Op onze website staat hierover informatie (zie hierboven) of vraag aan de balie naar de mogelijkheden.